top of page
Etsi
  • Writer's pictureJorma Vierula

BUDJETTIRIIHESTÄ HYVIÄ UUTISIA


Tämän vuotinen hallituksen budjettiriihi oli Suupohjan radan kannalta erityisen jännittävä. Radan uhkana oli kunnossapidon päättyminen tämän vuoden lopussa ja radan tulevaisuus oli poliittisten päätöksentekijöiden käsissä. Päätökset radan tulevaisuudesta kulminoituivat budjettiriiheen.

Budjettiriihessä kävi kuitenkin hyvin, sillä radan kunnossapitoon vuodelle 2023 osoitettiin 3,5 miljoonaa euroa, mikä oli yli odotusten. Jo aiemmin valtiovarainministeriö oli omassa budjettiesityksessään esittänyt radalle 300.000 euron suunnittelurahaa ensi vuodelle.

Väylävirasto radanpitäjänä ratkaisee, millaisiin kunnostustöihin lähes neljän miljoonan euron summa käytetään. Kunnostustöitä radalla on tehty myös tänä kesänä. Mm. ratapölkkyjä ja kiskoja on vaihdettu. Viime vuonna radan nopeuksia laskettiin. Kunnostustöiden ansiosta nopeudet on tänä vuonna palautettu ennalleen. Kun ensi vuonna kunnostustöitä jatketaan 3,5 miljoonan euron panostuksella, voimme olla luottavaisia, että rata on liikennöitävässä kunnossa. Radan perusparannustarve on kuitenkin edelleen ajankohtainen.

Budjettiriihen päätöksellä radan kunnossapitoa jatkettiin vuoden 2023 loppuun saakka. Hieman jäi harmittamaan, ettei tässä yhteydessä saatu kunnossapitoa toistaiseksi jatkuvaksi, vaan se on edelleen määräaikaista. Työtä toistaiseksi jatkuvan kunnossapidon aikaansaamiseksi on edelleen jatkettava.


Jorma Vierula

Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistys
56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page