top of page
Etsi
  • Writer's pictureJohanna Peltoniemi

Väyläviraston hankearviointi Suupohjan radan peruskorjauksesta

Päivitetty: 28. jouluk. 2021


Väyläviraston tekemä Seinäjoki-Kaskinen-radan hankeselvitys on julkaistu 15.12.2021.

Hankeselvityksen mukaan radan korjausta pidetään yhteiskuntataloudellisesti kannattamattomana.


– Se oli yllätys, että hankeselvityksen tulos ja johtopäätökset olivat näin murskaavia. Päällimmäinen havainto on se, että radan korjaamista ei pidetä yhteiskuntataloudellisesti mielekkäänä, mutta aluetaloudellista näkökulmaa ei ole otettu huomioon, kommentoi Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistyksen toiminnanjohtaja Jorma Vierula Yle:n haastattelussa 16.12.2021.


Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistyksen hallitus kokoontui 21.12.2021 miettimään, miten asian suhteen edetään. Hallitus ei tästä hankeselvityksestä "jäätynyt" paikoilleen, vaan laati oman toimenpidesuunnitelman. Näistä myöhemmin lisää.


Väyläviraston hankearvioinnin ohjausryhmään ovat Väylävirastosta kuuluneet Taneli Antikainen (puheenjohtaja), Kristiina Hallikas, Mikko Heiskanen, Veli-Matti Hirvonen, Markku Nummelin, Hanna Sandell ja Eero Virtanen. Hankearviointi on laadittu FLOU Oy:ssä, jossa siitä ovat vastanneet Pekka Iikkanen ja Tuomo Lapp.


Ohessa linkki Väyläviraston julkaisuun 75/2021: Seinäjoki-Kaskinen-radan peruskorjaus - hankearviointi:Johanna Peltoniemi

Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistys ry

sihteeri & rahastonhoitaja


35 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page